Ablakszigetelési akcióink
Ablakszigetelési áraink

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Az alábbiakban az ablakszigeteléssel, ablakszervizzel, ablakjavítással, -korszerűsítéssal és -felújítással, valamint a hőszigeteléssel kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszolunk mi az ablakgyógyászok. Kérjük, amennyiben további információra van szüksége, hívja az oldal alján szereplő telefonszámok valamelyikét, vagy tegye fel kérdését e-mailben! info@nincshuzat.hu

Köszönjük érdeklődését!

Ablakgyógyász a Facebookon Alkagyógyász blog Ablakgyógyász a GooglePlus-on
Ablakgyógyász a Pinteresten Ablakgyógyász a Twitteren Ablakgyógyász az Instagramon

Az épületek egyik legnagyobb hővesztesége  a nyílászárókon keresztül történik. A nyílászárókon keresztül két módon távozik a legnagyobb mennyiségben a meleg: huzat és sugárzás útján. Ez télen a fűtésnél, nyáron a hűtésnél jelent óriási többletenergiát és egyébként megspórolható pénzkidobást.

A huzat útján kiszökni kívánkozó meleget  a svédek által kifejlesztett, 100 százalékban szilikon tömítő anyag állítja meg a legtartósabban (élettartama minimum 10-12 év)  és legolcsóbban.

A sugárzás útján megszökni kívánkozó  nagy százalékát úgynevezett low-e bevonatú, hőszigetelő (thermo) üveg beépítésével tudjuk a lakásban tartani. Ez a low-e bevonatú, hőszigetelő (thermo) üveg egy nem látható, speciális, vékony fém-oxiddal van bevonva a kettős rétegű üvegezés belső, „légrés” felőli oldalán, amely a hőszigetelő-képességét úgy fejti ki, hogy a hosszú hullámú infravörös sugarakat, azaz a hőt visszatükrözi az épületbe, javítva ezzel az üvegezés hőáteresztését (U-értékét) és energia hatékonyságát. Amennyiben ablakainkban egyrétegű üveg van, akkor az ablakszigetelés alkalmával ezeket is érdemes kicserélni. Így nyílászáróink hangszigetelési és zajszigetelési képességét is érzékelhetően növeljük a hőszigetelésen kívül.

Tehát nagyon sokat segít, ha a régi, de jó állapotban lévő faablakaink szimpla üvegezését kicseréljük a fent említett  üvegre. Ezzel a módszerrel a legújabb ablakok hőszigetelési képességét is elérhetjük és ezáltal jelentősen csökkenthetjük fűtési számlánkat.

 

lap_tetejereelvalaszto

Hogyan lehet tovább spórolni fűtési költségeinken az ablakszigetelést követően?

15 egyszerű tanács a fűtés költségcsökkentésére!

 1. Használjunk termosztátot (már a régi gázkonvektorokhoz is lehet digitális termosztátot kapcsolni, amellyel a hőmérséklete szabályozható), mert már 1 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérséklet is 3-4 százalékkal csökkentheti az energiafelhasználást. A nappali fűtésünk legyen 21 Celsius fok körül amikor otthon vagyunk, míg éjszakára, alváshoz és amikor üres a lakás, elég a 18 Celsius fok. Túl nagy hőmérséklet különbségeket sem javasolt, mert akkor nagyobb energia szükséges a lakóterület felmelegítéshez.Ablakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 1
 2. Napközben – főleg a déli fekvésű ablakoknál – engedjük be a nap melegét amennyire csak tudjuk, ezzel is kihasználva a természetes napenergia fűtőerejét.
 3. Naplemente után húzzuk le a redőnyt vagy használjunk vastag függönyt, ezek is jelentősen szigetelnek.Ablakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 2
 4. függöny ne lógjon rá a radiátorra vagy elé, mert ezzel elzárhatja a hő útját.
 5. Radiátor mögé tegyünk hőtükröt, hogy visszaverje a hőt és ne engedje az utcára a meleget a falon keresztül. Ez azoknál az épületeknél a leghatékonyabb, amelyeknek falai szigeteletlenek.
 6. Ne tartsunk semmit a radiátor tetején, közelében , mert az lefoghatja a meleg levegő áramlását. A bútorok elhelyezésénél is figyeljünk, hogy ne kerüljenek a radiátor közelébe, így utat engedve a hő áramlásának a helyiségben. Ablakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 3
 7. Vastagabb szőnyeg melegséget kölcsönözhet a szobának.
 8. A melegebb színek is melegebb érzést keltenek.
 9. Rövid ideig szellőztessünk inkább többször (naponta kétszer 3-5 percig szélesre kitárt ablakokkal javasolt), nehogy a falak és bútorok kihűljenek.
 10. Azokban a helyiségekben, ahol ritkán tartózkodunk, tekerjük le a fűtést.
 11. Ha kicsit fázunk, akkor először inkább öltözzünk fel melegebben, Ablakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 4vegyünk fel egy pulóvert, mert 4 fok csökkentéssel akár 12%-kal is csökkenhet a fogyasztásunk.
 12. Párásítsunk, mert a pára növeli a meleg érzetünket, a 40-60%-os páratartalmat biztosítsunk a lakásban, ez ideális az egészségünk szempontjából, és a hőérzetünk miatt is szükséges:Ablakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 5
   • akár egy enyhén sós vizes tállal a fűtőtest mellett
   • párásító készülékkel
   • továbbá a szobanövények is párásítanak a lakásban
   • FIGYELEM! A jól szigetelt lakásban figyeljünk arra, hogy a párásítás mellett rendszeresen szellőztessünk, nehogy beinduljon a penészesedés!
 13. A fűtetlen, nem használt hidegebb helyiségek ajtaját tartsuk csukva.
 14. Használjuk okosan a szagelszívókat (konyhában, fürdőszobában, WC-n). Amint elvégezték a dolgukat, kapcsoljuk őket ki, mert egy jól működőAblakgyógyász - Spóroljunk a fűtéssel 6 szagelszívó már 1 óra leforgása alatt egy egész háznyi meleg levegőt elszívhat.
 15. Ha nyitott kandalló van a szobánkban és épp nem használjuk, akkor zárjuk le a kéménybe vezető csappantyút, különben a szép kandallónk egy nyitott ablakként működhet.

lap_tetejere

Miért fontos, hogy nyílászáróink megfelelően szigeteljenek?

Otthonunk fűtési és hűtési költségeit szigeteléssel, szellőztetéssel és huzatmentesítéssel lehet csökkenteni. 
Szigetelés: minden olyan anyag, amely csökkenti a hőátadást otthonából ki vagy be a falakon, tetőn/tetőtérben, padlón/pincében, kéményen, nyílászáró hézagokon/réseken és üvegfelületeken keresztül.

Hőveszteség télen Hő áteresztés nyáron

A megfelelő szigetelés, otthona energia-infrastruktúrájának fejlesztése a következőkben segít:

Mint már említettük, a szigeteletlen ablakok házunk egyik legköltségesebb részei lehetnek:  hideg időben jelentős hőveszteség, meleg időben pedig nem kívánt hőnyereség folyhat át rajtuk. Az egyrétegű ablaküveg - amely még mindig jelentős mennyiségben található Magyarország otthonaiban - az egyik legmeghatározóbb tényező, ha az energia hatékonytalanságát nézzük.

Hőveszteség a nyílászárókon keresztül négy különböző módon zajlik:

Ezért annyira fontos, hogy megszüntessük a levegő áramlását a nyílászárók szigetelésével. A hatékony ablakszigetelés megakadályozza a hőveszteséget, továbbá segít szabályozni a belső üvegfelület hőmérsékletét. A szigetelt ablakok hézagain és résein keresztül különösebb hőveszteség nélkül egyenletes hőmérsékletet biztosítanak a belső térben növelve az energiahatékonyságot, továbbá  lehetővé teszik, hogy a fűtött lakásokban magasabb páratartalom legyen, így javítva a levegő minőségét és csökkentve az ablakok páralecsapódásának kockázatát.

lap_tetejere

Hogyan ellenőrizhetem magam, házilag, hogy jól szigetel-e az ablakom?

Az ablakszigetelés minőségének ellenőrzésére számos módszer létezik, némelyik könnyen kivitelezhető, némelyik nehezebben.

A legegyszerűbb módszer a nyílászárók szigetelésének ellenőrzésére, ha bevizezzük a kezünket és az ablakkeret külső és belső illeszkedése elé tesszük.  Amennyiben a nyílászáró nem szigetel elég jól, akkor a nedves kezünkön azonnal fogjuk érezni a levegő mozgását. Vizes kéz teszt ablakszigetelés ellenőrzéséhez
Gyertya teszt ablakszigetelésének ellenőrzésére Egy másik kézenfekvő módszer az ablakszigetelés ellenőrzésére, ha – lehetőleg hideg, szelesebb időben – gyertyát helyezünk az ablakkeret elé. Ha a gyertya lángja nyugodt, akkor ablakunk jól szigetel. Ha viszont a gyertya lángja mozog, azaz kívülről a hideg beáramlik és akár a szél is befúj, akkor bizony szigeteltetni kell az ablakot.
A papírpénz teszt szintén jó módszer, hogy kiderüljön hogyan szigetelnek nyílászáróink. Nyissuk ki a nyílászárót és helyezzük a vizsgálni kívánt területre a papírpénzt vagy bármilyen papírt, aztán csukjuk rá az ablakot vagy ajtót. Ha könnyen ki tudjuk a papírt húzni, akkor nem jól szigetel a nyílászárónk.  Ha viszont nem tudjuk kihúzni, akkor nincs további tennivalónk vele. Papír teszt ablakszigetelés ellenőrzéséhez
Elemlámpás teszt ablakszigetelésének ellenőrzéséhez A következő módszerhez két ember, egy elemlámpa és sötétség kell. Az egyik ember a sötétben belülről az ablak záródására világít elemlámpával közelről, a másik meg kívülről figyeli, kiszűrődik-e a fény vagy sem. Ha a fény kiszivárog, akkor hívjanak bennünket, mert ablakszigetelésük nem megfelelő!
Ez a módszer hasonlít az előzőhöz, csak itt a sötét és elemlámpa helyett egy hajszárítót használunk. A hajszárítóval ráfújunk az ablaknyílásra és ha a kívül álló ember érzi a hajszárító meleg levegőjét, akkor ott szükség van a mi ablakszigetelésünkre.  Ez a módszer sajnos nem igazán kivitelezhető nem földszinten lévő nyílászáróknál. Hajszárítós teszt ablakszigetelés ellenőrzéséhez

lap_tetejere

Nem tudom egyszerre az összes ablakomat szigeteltetni, korszerűsíttetni. Melyik ablakkal kezdjem először a szigeteltetést?

Azt javasoljuk, hogy először azoknak a helyiségeknek nyílászáróit szigeteljék, illetve korszerűsítség, amelyeket sűrűbben használnak.
Ha minden helyiséget egyformán sűrűn használnak, akkor mivel Magyarországon általában az északnyugati szél az uralkodó, ezért az északnyugati, nyugati  irányban elhelyezkedő nyílászárokat szigeteltessék először, mert nagy valószínűséggel azokat kapják el a nagy szelek. Másodszorra az északra néző ablakokat szigeteltessék, mert azok vannak kitéve a legnagyobb hidegeknek. A következő a keleti  oldalon elhelyezkedő nyílászárók, míg legutoljára a déli irányba néző ablakok, ajtók, mivel azok kapják a legtöbb napot, így a legkevésbé érzékenyek az időjárás hatásaira.

lap_tetejere

Mennyi ideig tart az ablakszigetelés, felújítás, korszerűsítés?

Természetesen ez a kültéri és beltéri ablakok, ajtók számától, méretétől és a felújítási munkák jellegétől függ, de egy átlagos lakással, 4-6 ablakkal számolva, 1-2 munkanap alatt végzünk a szigeteléssel és egyéb szükséges munkálatokkal. Néhány ablakszigetelési példa.

lap_tetejere

Mekkora felfordulást okozunk? Nagytakarításra kell-e készülni?

Az ajtók és ablakok speciális megmunkálása során némi hulladék, fűrészpor, forgács keletkezik, de ezt az ipari porszívónkkal azonnal felszívatjuk, így a lakást nem szennyezi. Az ablakszigetelési és/vagy korszerűsítési munkák végeztével, a huzat megszüntetését követően rendet rakunk magunk után, nagytakarításra nem kell készülni. Az ablakszigetelési és ablakfelújítási munkafolyamatok részleteiért kattintson ide.

lap_tetejere

Nagy zajjal jár az ablakszigetelés és az ezzel járó műveletek?

Mivel elektromos gépeket használunk, az ablakszigetelés vagy az ablak hőszigetelése során elkerülhetetlen némi zaj - hasonló, mint egy fúrógépé -, de ez csak a szükséges legrövidebb ideig tart és a lakásban tartózkodóknak megfelelő időpontra időzítjük.

lap_tetejere

Ablakaim öregek. A keretek még jók, de az üvegek párásodnak, nem szigetelnek.

A régi ablakkeretbe úgynevezett low-e bevonató hőszigetelő (thermo) üveget is tudunk építeni, amely kiváló hangszigetelelő és hőszigetelő, így megoldást jelenthet a problémára. Ennek lehetőségét egy személyes és ingyenes felmérés alapján tudjuk megállapítani.

lap_tetejere

Mire kell odafigyelni szigetelés után?

Szerencsére nem igazán kell bármi extra dolgot tenni ablakszigetelésünket követően, mivel a svéd technológiájú szilikon szigetelés jól ellenáll a különböző külső hatásoknak. Ellenáll a melegnek, hidegnek és még a vegyszerekkel való takarításnak is.
Egy fontos dologra figyeljünk oda!!! Mivel nyílászáróink ezután jobban szigetelnek, ezért többször kell szellőztetnünk, hogy többek között a friss levegő is bejöhessen!

lap_tetejere

Mit lehet tudni a szilikon tömítésről?

Az általunk ablakokhoz és ajtókhoz használt szigetelőanyagból kétféle szín létezik: barna és fehér, mivel az ablakkeretek is általában barna és fehér színűek.

Szilikon tömítés az ablakban Szigetelt ablak

A szilikon tömítés mérete 6, 8, 10 és 12 mm vastag lehet. Ezeket aszerint használjuk, hogy a külső és a belső ablakkeret között mekkora rés van. Értelemszerűen a nagyobb résbe a vastagabb szilikon tömítést tesszük, míg a kisebb résbe kisebb szigetelőanyagot helyezünk. Ezek eltérhetnek akár egy ablakon belül is. lap_tetejere

Házilag meg lehet csinálni ezt a svéd technológiájú szilikonos ablakszigetelést?

Igen. Aki szeret és szokott barkácsolni és van affinitása az ilyen jellegű dolgokhoz, az valószínűleg meg tudja csinálni házilag is ezt a fajta szigetelést.
Csak pár dolog szükséges hozzá, de azért nem árt, ha van szakértelem is.
Szükséges főbb eszközök, szerszámok: 
- gyurma, a hézag méretének megállapításához
- marógép, a nút marásához
- szigetelőanyag
- behúzó görgő, amely segít a nútba beleilleszteni a szilikon tömítést
- szerszámkészlet
- porszívó
- asztal, amelyre az ablakot ráhelyezzük
- 2 ember a munka elvégzéséhez
Fontos! Az ablakszigetelés önmagában nem minden esetben elegendő ahhoz, hogy nyílászáróink huzatmentesek legyenek. A legtöbbször szükség van a nyílászárók asztalos-passzítására, zárak és vasalatok beállítására, továbbá a legtöbb esetben tanácsos egy úgynevezett low-e bevonatú hőszigetelő (thermo) üveg beépítésére.lap_tetejere

Műanyag ablakaim huzatosak. Tudnak segíteni?

Nagyrészt fa nyílászárókkal korszerűsítésével, felújításával foglalkozunk, műanyag ablakok ill. ajtók esetében korlátozottak a lehetőségek. Amennyiben mi - az ablakgyógyászok - nem tudunk segíteni, ajánlunk megbízható szakembert az Ön problémájára, hogy Önnél se legyen többé huzat.lap_tetejere

Ablakgyógyász blog

Sokat gondolkodtunk hogyan lehetne az weboldalunkat egy kicsit egyedivé tenni, megkülönböztetni a többiektől ezen a zsúfolt, konkurenciával teli piacon.
Arra gondoltunk, ha egy kicsit személyesebbé tesszük az még érdekelheti is az embereket. Ha nem így van, akkor mindenkitől elnézést kérünk, és gondolkozunk valami máson. ;-)

lap_tetejere


Webes kedvezmény ablakszigeteléshez

 

Phone: +36205796665

Ablakszigeteléssel, ablakfelújítással és nyílászárók korszerűsítésével több mint 10 éve foglalkozik szentendrei vállalkozásunk, továbbá úgynevezett low-e bevonatú hőszigetelő (thermo) üvegek beépítésével és nyílászárók cseréjével.
Ablakgyógyászaink tanult szakemberek, az általunk használt svéd technológiájú ablakszigetelési eljárások a legjobbnak bizonyultak, ezért munkáinkra 5 éves garanciát vállalunk.

 

NINCSHUZAT Kft. • Copyright © 2014 • Minden jog fenntartva.

oldaltérkép