Frissítés! – Kiterjesztések az Otthonfelújítási Programmal kapcsolatban

Frissítés! – Kiterjesztések az Otthonfelújítási Programmal kapcsolatban

Az Otthonfelújítási Program kiegészült pár kedvező újdonsággal

A kormány legújabb bejelentése értelmében az Otthonfelújítási Program kibővítésre került: https://kormany.hu/hirek/julius-elsejen-indul-az-otthonfelujitasi-program1

A minket érintő legfontosabb kiegészítés, hogy a 2024 júliusától érvényes új szabályozás szerint már nem csak a korszerű műanyag nyílászárók, hanem a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése is támogatott lesz. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik a természetes anyagokat és a hagyományos megjelenést részesítik előnyben otthonukban, és szeretnék fa nyílászáróikat hasonlóan fára cserélni.

A kormány összegzése „a legtöbbeket érintő újdonságok a következők:

  • A futamidő a korábban tervezett 8 évről a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 12 évre emelkedett. A havi törlesztőrészlet így az előzőleg kalkulált 25-36 ezer forinttal szemben 14-25 ezer forint lehet, e többletkiadás tehát még nagyobb arányban, akár teljes egészében is megtérülhet a családok rezsijének csökkenésében.
  • Sokak kérésére, köztük szakmai szervezetek felvetésére is bekerült a támogatható tevékenységek közé a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése.
  • Új, korszerű, műanyag szerkezetű nyílászáró mellett a fa szerkezetű nyílászárók beszerelése is támogatott.
  • Az EPS hőszigetelés mellett a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok közé került.
  • A saját forrásba beszámíthatóvá vált a lakástakarékpénztári megtakarítás.
  • A 30 százalékos energia-megtakarítás elérése érdekében az elszámolható saját forráson felül további el nem számolható egyéb forrás is felhasználható az ingatlan korszerűsítéshez.
  • A családok számára kedvezően módosult a vissza nem térítendő támogatás arányának megállapításához kapcsolódó jövedelemszámítás módja is. A jövedelmi szint meghatározása során figyelembe veszik az igénylővel egy háztartásban élő, eltartott gyermekeket.”
Forrás:
https://kormany.hu/hirek/julius-elsejen-indul-az-otthonfelujitasi-program1

A végleges pályázati felhívás remélhetően hamarosan megjelenik a palyazat.gov.hu oldalon, jelenleg azonban még várnunk kell a pontos részletekre. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a híreket, és frissítéseket fogunk közzétenni, ahogy további információk állnak rendelkezésünkre.

Felhívjuk figyelmüket: Azok a családok, akik tervezik otthonuk felújítását, már most kezdhetik előkészíteni a szükséges dokumentumokat, terveket, és kérhetnek tőlünk egy kötelezettségmentes felmérést a nyílászárók cseréjéhez.

Kérjük, keressenek minket bizalommal: Amennyiben kérdéseik a programhoz kapcsolódó nyílászárók cseréjével kapcsolatban, forduljanak hozzánk a NincsHuzat Kft.-nél. Szakértő csapatunk készen áll, hogy segítsen az Önök otthonfelújítási projektjében a legjobb lehetőségek megtalálásában.

További információért és a programmal kapcsolatos legfrissebb hírekért látogassák meg rendszeresen weboldalunkat.

Vélemény, hozzászólás?