Pallótokos ablakok: művészi hagyomány és minőségi felújítás

A pallótokos ablakok igazán különleges elemek a történelmi építészetben. Ezek a legtöbbször a magyarországi történelmi épületekben, különösen a barokk, klasszicista és romantikus vidéki kúriákban és nemesi házakban találhatóak meg. A pallótokos ablakok esztétikai szépségükkel és hagyományos kialakításukkal különleges karaktert kölcsönöznek ezeknek az épületeknek.

A pallótokos ablakok szerkezete kétrétegű. Fő jellemzőjük, hogy a külső ablakrétegük a külső falsíkon van és kifelé nyíló, a belső ablakréteg befelé nyíló.  A tokszerkezetet gyalult pallótokból kialakított keret alkotja, ehhez kapcsolódik a külső és belső szárny.  A külső szárny fakerete és vízvetője időálló vörösfenyőből és egy darab faanyagból készült, nem utólagos rátétként.  A pallótokos ablakok előnyei között szerepel, hogy masszív faanyagból készült, ezért nagyrészük még ma is jó állapotú.

Viszont, mint minden használati tárgynak, az ablakoknak is szükségük van karbantartásra és idővel felújításra.  Egy nem passzított ablak közbenső levegőrétege enyhén szellőző, míg egy jól passzított ablak közbenső levegőrétege zártnak tekinthető. A vastag fakeretek megfelelő üveggel kitűnő hő- és hangszigetelést biztosítanak, amely nagyban hozzájárul az otthon komfortjához.

Itt jövünk képbe mi, az Ablakgyógyászok! Tapasztalatunk és szakértelmünk segítségével az ablakokat szigeteljük, a régi üvegeket low-e bevonatú hőszigetelő üvegre cseréljük, miközben megőrizzük azok autentikus megjelenését és modern funkcióit.

Az ablakfelújítás során nagy hangsúlyt fektetünk az eredeti anyagok és technikák használatára, hogy megőrizzük az ablakok történelmi hitelességét. Ha viszont az ablakot már nem lehet megmenteni, akkor új, személyre szabott faablakot építünk be az esetek legtöbbjében az eredeti keretbe, bontás nélkül.

Ha Önnek pallótokos ablakai vannak, és azt tapasztalja, hogy felújításra szorulnak, ne habozzon felkeresni minket! Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36205796665-as telefonszámon, vagy a nincshuzat.hu vagy az ablakgyogyasz.hu weboldalakon keresztül, és szívesen segítünk Önnek meghosszabbítani ablakai élettartamát, miközben megőrizzük azok történelmi értékét.

Vélemény, hozzászólás?