2024-es Otthonfelújítási Program


Új otthonfelújítási program: Nyílászárók cseréje állami támogatással

A kormány bejelentette az új otthonfelújítási programot, amely 2024 júniusától kínál jelentős támogatást az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére, többek között a nyílászárók cseréjére. A NincsHuzat Kft.-vel való együttműködésben most kiemelkedő lehetőség nyílik ablakainak cseréjére és otthona energetikai hatékonyságának növelésére.

A cél, hogy legalább 30%-kal csökkenjen otthonaink energiafogyasztása, amely nem csak a rezsi költségeit mérsékeli, hanem otthonunk komfortját is növeli.

A támogatás részletei

 • Keretösszeg: Az állami támogatás maximálisan 6 millió forint, amely egymillió forint önrész mellett vehető igénybe. Az összeg felét kamatmentes hitel, másik felét vissza nem térítendő támogatás képezi.
 • Cél: A program célja az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítése, beleértve a nyílászárók cseréjét, melegvizes rendszer korszerűsítését, épületek hőszigetelését, és gázkazáncserét.
 • Feltételek: A támogatás olyan ingatlanokra vehető igénybe, amelyek rendelkeznek vezetékes gázzal és életvitelszerűen használtak. A támogatás felhasználásával elvárt a legalább 30% energiafogyasztás-csökkentés, amelyet energiatanúsítványokkal kell igazolni.
 • Az állami támogatás felhasználható:
  • Nyílászárók cseréjére
  • Melegvizes rendszerek korszerűsítésére
  • Épületek hőszigetelésére
  • Gázkazáncserére

Miért érdemes most cselekedni?

 • Energiamegtakarítás: A nyílászárók cseréje jelentős mértékben hozzájárulhat otthona energiahatékonyságának javításához, csökkentve ezzel a havi rezsi költségeket.
 • Komfortnövekedés: Az új nyílászárók nem csak energiatakarékosak, de javítják otthona akusztikáját, növelik a biztonságot, és modern megjelenést kölcsönöznek.
 • Környezettudatos döntés: Az energiafogyasztás csökkentésével hozzájárul az ország energiaimport-függőségének mérsékléséhez, valamint a környezeti lábnyom csökkentéséhez.

A NincsHuzat Kft. szerepe

Korábban is aktívan részt vettünk a hasonló állami támogatási programban, ahol ügyfeleink számára nyújtott ablakfelújítási szolgáltatásainkkal segítettünk kihasználni a kínált lehetőségeket. Tapasztalataink alapján biztosítjuk, hogy minden résztvevő a lehető legtöbbet hozhassa ki a támogatásból.
A részleteket korábbi blogbejegyzésünkben ismertettük: NincsHuzat Kft. és a 2021-es otthonfelújítási támogatás.

Hogyan tudunk Önnek segíteni?

A NincsHuzat Kft. szakértői támogatást nyújtanak, az energetikai tanúsítványok beszerzésétől kezdve, a munkálatok magas színvonalú elvégzéséig. Célunk, hogy ügyfeleink maximálisan kihasználják a kormány által nyújtott lehetőséget, és otthonaikat energiatakarékosabbá, kényelmesebbé tegyék.

Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy személyre szabott ajánlatot készíthessünk az Ön otthonának energetikai korszerűsítésére. A NincsHuzat Kft. szakértői készen állnak, hogy segítsék Önt a támogatás maximális kihasználásában.

Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és tegyen egy lépést otthona energetikai korszerűsítése felé!

Forrás:
kormany.hu/hirek/uj-otthonfelujitasi-program-akar-6-millio-forint-tamogatassal
https://otthonfelujitasi-tamogatas.hu/reszletek-a-tamogatas-kapcsan/

Vélemény, hozzászólás?