A magyarországi fa ablaktípusok bemutatása, története és hogy hogyan újítjuk fel őket

Az ablakok nem csak arra szolgálnak, hogy beengedjék a fényt és a levegőt otthonunkba, hanem fontos szerepet játszanak az épületek történelmi és esztétikai jelentőségében is. Magyarországon számtalan különböző típusú faablakot találunk, amelyek mindegyike hozzájárul az épület jellegzetes karakteréhez.

Az elkövetkező poszt-sorozatban bemutatjuk azt a néhány legjellegzetesebb fa ablaktípust, amelyek díszítik és a legjellemzőbbek a magyarországi épületeket. Megismerheti a pallótokos, a gerébtokos, a Tessauer és a Dufa/Sofa ablakokat, megismerheti a történelmüket, előnyeiket és hátrányaikat, és megtudhatja, hogyan lehet őket korszerűsíteni és modernizálni.

Nem csak az ablakok történetére koncentrálunk, hanem arra is, hogy hogyan tudjuk ezeket az ablakokat újjáéleszteni és meghosszabbítani az élettartamukat. Az Ablakgyógyászok csapata –, ahol csak lehet – mindig a korszerűsítés mellett elkötelezett. Ha az ablakok már nem menthetőek meg, akkor új, személyre szabott fa nyílászárókat építünk be, amelyek megtartják az eredeti stílusjegyeket.

Kövesse blogunkat, hogy többet tudjon meg a magyarországi faablakokról, és arról, hogy a NincsHuzat Kft. hogyan segíthet az ablakainak felújításában és korszerűsítésében! További információkért keressen minket telefonon a  +36205796665 telefonszámon vagy az info@nincshuzat.hu e-mailen.

Pallótokos ablak

Gerébtokos ablak

Tessauer ablak

Sofa és Dufa ablak

Vélemény, hozzászólás?